Een muzikale, theatrale reis door de Eerste Wereldoorlog met: Konrad Koselleck Big Band, Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en Tienerkoor Koorschool Midden-Gelderland.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Grote Oorlog ten einde kwam. Konrad Koselleck en zijn Big Band van 17 topmusici en de solisten Ellen ten Damme en Vincent Bijlo spelen en zingen over strijd en het verlangen naar vrede.

Het repertoire loopt uiteen van bijzondere tango’s tot een Balkan Beat-bewerking van Debussy’s anti-oorlog hymne, uitgevoerd samen met het talentvolle Tienerkoor uit Ede onder leiding van Albert Wissink. De Konrad Koselleck Big Band wil met deze voorstelling niet alleen de Eerste Wereldoorlog herdenken; het is ook een pleidooi tegen alle oorlogen, nationalisme, populisme en uitsluiting.

Voorafgaand aan het concert, begint om 17:30 een historische introductie van Ed van Seters van het Platform Militaire Historie Ede. Hij vertelt over de Grote Oorlog en het leven op en rond de kazernes van Ede. Aansluitend serveert chef-kok Fabian met zijn team vanaf 18:30 een Winterbarbecue bereidt met duurzame producten uit de streek.

Donderdag 20 december, 20.30 uur

Akoesticum
Nw Kazernelaan 2-D42
6711 JC Ede
Naast station Ede-Wageningen

Kaarten: https://www.akoesticum.org/evenementen/the-concert-to-end-all-wars/