Dit jaar is het 25 jaar geleden dat een Boeing 747 in de Bijlmermeer neerstortte. De Konrad Koselleck Big Band speelt ter nagedachtenis samen met Bijlmer musici twee concerten en leden van de band treden tevens op bij de officiële herdenking.  Onder de naam Echo’s van de Bijlmerramp speelt de band op 28 september (Bimhuis) en 7 oktober (Bijlmer Parktheater). De herdenking is op 4 oktober bij Het Groeiend Monument in de Bijlmer.

Er staat een bijzonder programma op stapel, samengesteld uit jazz, spoken word, rap, Ghanese drums en Surinaamse bazuin. Een keur van solisten leveren een bijzondere bijdrage waaronder de Ghanese percussionist Kofi Ayivor, voormalig lid van Osibisa, en Phil C.U. Stuart (altsax) mee. Andere gastbijdragen zijn van rappers Kiddo Cee en Mizztamizzo, Schiavone Simson (spoken word), Jeff Croese (sounds) en Jacob ‘Sleepyhead’ Lucas (beats). ‘Ik werk heel graag met heel uiteenlopende  solisten. En dit is een heel spannende combinatie die grooved, verhaalt en jazzed’, aldus Konrad Koselleck. De big band zal ook een nieuwe versie uitvoeren van de compositie Zuidoost, een Groeiend Monument, van componist Rudy Bedacht.

Persoonlijke herinnering

Echo’s van de Bijlmerramp is een speciale productie van de Konrad Koselleck Big Band waarvoor samenwerking is gezocht met diverse organisaties en musici in de Bijlmer die een persoonlijke herinnering hebben aan de ramp. De gastmusici verhalen op eigen wijze over hun herinneringen. De musici zijn gescout in samenwerking met de Shain Foundation en met Vinger.nl, dat als creative studio eerder events en acts verzorgde voor de Museumnacht en de organisatie deed van de Open Art Route.

Konrad Koselleck Big Band

Konrad Koselleck maakt boeiende programma’s die de link leggen tussen big band jazz, klassiek, pop, theater en de maatschappelijke ontwikkelingen van nu. De big band bestaat sinds 2004 en brengt regelmatig thematische programma’s in het Bimhuis en op andere locaties. Onder andere Ellen ten Damme, Claron McFadden, Hadewych Minis, Jeroen Zijlstra, Vincent Bijlo, Sven Ratzke, Izaline Calister, Deborah Carter, Freek de Jonge en Osama Abdulrasol stonden als solist voor het orkest.

De concerten komen tot stand in samenwerking met oa. Comité Het Groeiend Monument, Vinger.nl, Bijlmer Parktheater, Imagine IC-OBA Zuidoost, Bimhuis, Shain Foundation, Konrad Koselleck Music, en door een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.