Stories & Tories

De unieke ‘storytelling bigband’ viert zijn 15-jarige jubileum met een speciaal concert gewijd aan thuisstad Amsterdam, waarin vele verhalen samenkomen.

Dirigent, arrangeur en componist Konrad Koselleck vertelde met zijn bigband al vele verhalen over Amsterdam. Zo schreef hij nieuwe werken als Bim Bam Huis, een vrolijke compositie opgedragen aan het BIMHUIS én klokkenspelmuziek, en Fluitend op de Fiets, dat daadwerkelijk ontstond al fluitend op de fiets door Amsterdam. Hij arrangeerde songs als ’t Is stil in Amsterdam van Ramses Shaffy, in een langzame swingversie à la Count Basie, en Een Groeiend Monument, een hymne van dichter/componist Rudy Bedacht ter nagedachtenis aan de Bijlmerramp. Al die verhalen komen samen in het programma Amsterdam Stories en Tories. Het 15-jarige jubileum van de Konrad Koselleck Big Band is een mooie gelegenheid om dit concert in het BIMHUIS op te nemen en als album uit te brengen.

‘Konrad’s pen maakt onverwachte bewegingen en neemt je mee naar plekken waar je nog nooit was geweest, en soms verslaat hij de zwaartekracht’ (Botte Jellema, NPO Radio).

Werner Janssen, Floris van der Vlugt, Joao Driessen, Kees van Lier, Kees van Dooremalen, saxofoon, Charlie Biggs, Thomas Welvaadt, Florian Sperzel, Gerard Kleijn, trompet, Bastiaan Woltjer, Joost Buis, Vincent Veneman, Axel Schappert, trombone, Kai von Rosenberg gitaar, Charly Zastrau piano, Reyer Zwart bas, Haye Jellema drums, Konrad Koselleck composities/arrangementen/dirigent