Wij staan voor de 5e keer in de Bijlmer-ZO en voor de 1e keer op Kwaku Summer Festival!
Met 5 Master Drummers plus een ode aan de Afrikaanse vrouw (Amara Kabba/Shain) gezongen door Amaria Akaba.

Konrad Koselleck Big Band presenteert: Bijlmer Master Drummers
Ontdek onzichtbare talenten uit de Bijlmer op Kwaku
Op zondag 14 juli om 16.30 stralen op Podium Waterkant van het Kwaku Summer Festival de Konrad Koselleck Big Band & Bijlmer Master Drummers. Deze storytelling bigband is voor het eerst op Kwaku met talenten, muziek en verhalen uit de Bijlmer.

In De Bijlmer wonen geweldige musici van naam en faam, maar soms zijn ze bijna onzichtbaar en onhoorbaar. De afgelopen 3 jaar hebben Koselleck en zijn bigband samengewerkt met muzikanten, zangeressen en zangers, rappers en spoken word artiesten uit de Bijlmer. “Samen vertellen we verhalen op muziek. Ik noem mijn bigband daarom een storytelling bigband ”, zegt Koselleck.
De Master Drummers

Koselleck heeft vier master drummers uit de Bijlmer voor dit concert gevraagd: Kofi Ayivor (van de internationaal bekende groep Osibisa), Marius Tjon (van Fra Fra Sound), Yusuf Nuweku (percussionist bij o.a. Womack & Womack, Atongo Zimba en Sabrina Starke), John O’Brien en Derek Simpey Nkansah (Bijlmer Steelband).

Het programma vertrekt vanuit de verschillende achtergronden van de meesters: Kofi Ayivor groeide bij de Ewe stam op in Ghana en is diep geworteld in de Afrikaanse muziek; Marius Tjon is in Suriname geboren en heeft zich gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie; Yusuf Nuweku is geschoold in alle Ghanese tradities; Derek Simpey Nkansah blinkt al van jongs af aan uit op steelpan en is muzikaal leider van de Bijlmer Steelband. John O’Brien speelt ook al vele jaren op zijn ‘pannen’.

Partners Shain Foundation, Vinger.nl, Amaria Kabba
Koselleck verbindt mensen met zijn muziek. Al jaren werkt hij daarom samen met Vinger.nl en met Shain Foundation van AnneMarie Tiebosch, wiens dochter Amaria Kabba op Kwaku een speciaal Afrikaans vrouwenlied zingt. De bigband wil met muziek en verhalen als verbindend element en door samenwerking meerdere doelgroepen en culturen bereiken.