Konrad Koselleck en Chris Bajema

Chris Bajema is pionier van de podcast in Nederland. Na jarenlang in Hilversum gewerkt te hebben als documentaire- en hoorspelmaker waagde hij de grote stap, door programma’s te gaan maken zonder omroep. Als Man met de Microfoon, herkenbaar aan zijn oranje Ford Transitbus, zoekt hij naar mooie verhalen. Daarnaast neemt hij scènes op met een groepje vaste acteurs, bestaande uit o.a. Cecile Heuer, Leopold Witte, Marcel Hensema, Bert Kommerij en Diederik Ebbinge. Paulien Cornelisse schrijft voor iedere aflevering een telefoondialoog.

Op 25 februari om 20.30 uur brengen Chris Bajema en de Konrad Koselleck Big Band live de verhalen en de muziek bij elkaar en ontstaat er een unieke Podcast. Klik hier voor info en kaarten

In de pauze én na afloop draait onze favoriete DJ Philiponna.

De muziek van de Konrad Koselleck Big Band verbindt. Het toonaangevende orkest biedt zijn publiek inspirerende, avontuurlijk geprogrammeerde en grensverleggende concerten, die artistiek, emotioneel en maatschappelijk relevant zijn. De bigband wil met muziek als verbindend element meerdere doelgroepen en culturen bereiken.

‘Zeker, het schettert, knettert en verplettert, precies wat een bigband moet doen, maar daarnaast is het een openbaring te horen hoe sereen een verzameling metalen toeters ook kan klinken. Hoe Koselleck met een meesterlijk gevoel voor dynamiek alle mogelijkheden van zijn gezelschap uitbuit’ (de Volkskrant).

Konrad Koselleck band leader, Coen Kaldeway sax, Marike van Dijk sax, Joao Driessen sax, Kees van Lier sax, Kees van Dooremalen sax, Charlie Biggs trumpet, Florian Sperzel trumpet, Suzan Veneman trumpet, Gerard Kleijn trumpet, Bastiaan Woltjer trombone, Matthias Konrad trombone, Pablo Martinez trombone, Axel Schappert trombone, Kai von Rosenberg guitar, Charly Zastrau piano, Mark Haanstra bass, Haye Jellema drums

Dit concert is onderdeel van de serie Amsterdam Stories & Tories dat mede mogelijk gemaakt is door het AFK.