Paul Haenen heeft op 22 april in het Bimhuis zijn eigen bigband! Haenen is een rasverteller en een jazz- en bigbandmuziek liefhebber.  Wat een combinatie dus met de Konrad Koselleck Big Band, dé storytelling bigband van Amsterdam. In Mokum Muziek & Stories nemen verrassende, vermakelijke verhalen met sfeervolle en swingende muziek je mee op een tijdreis. Het nieuwe muziekprogramma is gecomponeerd en gearrangeerd door Konrad Koselleck.

Paul Haenen

Hij is bekend als de stem van Bert (van Ernie) en als zijn alter ego’s Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Op deze avond is hij het echt zelf, en voor het eerst bijgestaan door een bigband. Paul Haenen kent zijn muzikale klassiekers, en ook zijn journalistieke achtergrond én zijn beschouwende kijk op de wereld komen voor deze Mokum Muziekavond goed van pas. Haenens filosofische en tegelijk luchtige kijk op de maatschappij en zijn brede muziekinteresse worden verklankt en verhaald op het podium door de Konrad Koselleck Big Band. En misschien zingt hij ook nog iets …

Haenen en Koselleck leerden elkaar kennen via hun gemeenschappelijke vriend, cabaretier Vincent Bijlo. Gedrieën delen zij een open blik op de wereld en een grenzeloze nieuwsgierigheid voor maatschappelijke ontwikkelingen, vooral in Amsterdam. Zo nemen zij ‘Mokumse’ ontmoetingen en muziek als uitgangspunten voor dit concert. Verhalen van mensen die elkaar in ‘de kleine wereldstad, Groot Mokum’ tegenkomen. Vragen komen aan bod als: ‘Is Amsterdam nog de vrijzinnige en tolerante stad van voorheen?’ En er is een anekdote over fietsende (ramp)toeristen.

Mokum Muziek komt mede tot stand door een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor het programma Amsterdam Stories & Tories van de Konrad Koselleck Big Band.

Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam
Maandag 22 april 2019, 20.30-22.30 uur

Bestel kaarten online