Bandleider Konrad Koselleck (1971 geboren in Heidelberg/Duitsland) staat bekend als een van de toparrangeurs in Nederland. Voor iedere show of artiest schrijft hij nieuwe arrangementen, of soms zelfs complete composities. In zijn fijnzinnige aanpak doorklinken enthousiasme, humor, grenzeloos vakmanschap en een groot gevoel voor entertainment.

Konrad Koselleck
Konrad Koselleck

De big band mag van oorsprong een jazzorkest zijn, Konrad Koselleck begrijpt als geen ander dat deze traditionele blazers- en ritmebezetting nog veel meer in huis heeft. Want ooit begon hij op jonge leeftijd als trompettist. Als tiener maakte Konrad de overstap naar piano. Om later als jazzpianist af te studeren aan het Hilversums conservatorium. En daarna ook aan het Conservatorium van Amsterdam af te studeren als arrangeur/componist lichte muziek.

Na opleidingen bij o.a. pianist Frans Elsen, Rob Madna en de bekende filmcomponist Jurre Haanstra, maakte hij al snel naam als arrangeur. Menigeen kent hem intussen van zijn werk voor het Ricciotti Ensemble en bijvoorbeeld het Nederlands Blazers Ensemble. Daarnaast doceerde hij aan de  DJAM-jazzopleiding, gaf hij workshops voor onder andere het Conservatorium van Rotterdam. En vanuit zijn passie voor theater werkte hij voor de Amsterdamse Theater Academie en de vermakelijke en humoristische Comedy Band.

Na de start van zijn band in 2004, inspireert deze kleurrijke en veelzijdige achtergrond hem nog steeds bij het schrijven van nieuwe shows voor zijn Konrad Koselleck Big Band.

Toen ik opnames van hem terugluisterde van een concert in het Bimhuis, hoorde ik meteen zijn grote vakmanschap terug.
Henk Meutgeert, bandleider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Download cv Konrad Koselleck