mrt
9
ma
met Peter Kuipers Munneke @ Bimhuis
mrt 9 @ 20:30 – 22:30

Het weer dient al heel lang als inspiratiebron voor muziek. En dus ook voor deze klimaatbewuste bigband, met als verhalenverteller weerman Peter Kuipers Munneke.

De ontwikkeling van het klimaat is een van de grootste zorgen van onze tijd. Hoe ziet Nederland er in de toekomst uit? En hoe ligt Amsterdam erbij over 100 jaar? Staat de ingang van het BIMHUIS dan onder water? Wat voor overeenkomsten zijn er tussen het klimaat, het weer, jazz en improvisatie? De Konrad Koselleck Big Band vraagt het aan een echte weerman.

Meteoroloog, poolonderzoeker én jazzfan Peter Kuipers Munneke vertelt je alles over weer en klimaat aan de hand van beelden en verhalen uit het Arctisch gebied. Videobeelden en muziek vloeien in elkaar over. Konrad Koselleck arrangeerde en componeerde de soundtrack en de muziek waarmee de band commentaar levert op Kuipers Munneke. Ook bewerkte hij bekende songs die een duidelijke connectie met weer en klimaat hebben.

Kuipers Munneke en Koselleck: ‘Jazzmuziek en het weer hebben sterke parallellen. Eén of twee dagen vooruit is het weer nog voorspelbaar. Zoals het begin van een jazznummer. Maar na een paar dagen wordt het weer onvoorspelbaar. Niet-lineair en chaotisch. Zoals een jazzimprovisatie ook onvoorspelbaar verloopt. De interpretatie is telkens anders, per dag en per concert. Maar als je nog verder uitzoomt, dan wordt het weer op de lange termijn weer voorspelbaar. We kunnen wél iets zeggen over het klimaat in 2050. De lineariteit keert terug. Zoals ook een jazznummer weer terugkeert naar het thema.’

mrt
18
wo
Schoolconcert Vertel Vrijheid in Harderwijk (besloten) @ ISK - besloten concert
mrt 18 hele dag
mrt
24
di
Vertel Vrijheid! schoolconcert Vlissingen @ Scheldemond - besloten concert
mrt 24 hele dag
apr
17
vr
Vertel Vrijheid! schoolconcert in Ede @ Ede, besloten concert
apr 17 hele dag
apr
18
za
Het Geluid van Vrijheid @ Akoesticum, Ede
apr 18 @ 12:00 – 22:00
mei
1
vr
Het Geluid van Vrijheid – met Ellen ten Damme en Vincent Bijlo @ Parkzaal, Musis Arnhem
mei 1 @ 20:30 – 22:00
mei
4
ma
Het Geluid van Vrijheid @ Bimhuis
mei 4 @ 21:00 – 22:30
mei
7
do
Amersfoort Bevrijd! – Het Geluid van Vrijheid @ Plein het Lieve Vrouwekerkhof
mei 7 @ 20:00 – 21:30